Er du på udkig efter nye waders?

Der findes to slags waders, som du skal kigge efter, når du skal vælge et par. Der er de åndbare waders, som er til lystfiskeren, der har behov for at gå langt eller foretrækker at fiske i de varme måneder. Eller der er neopren waders, som er varme, og er at foretrække, når man skal fiske i de køligere måneder.

Aktivt fiskeri giver flere fisk på tasken

Vil du øge dine chancer for at fange flere fisk, så er vadefiskeri langs kysten et godt våben. Når man læser om hardcore havørredfiskere, så vil du opdage, at deres resultater opnås ved at fiske strækninger og spots af hurtigt, da de hurtigt kan konstatere om, der er fisk på pladsen. Derfor er det vigtigt at finde et par waders, der passer til dine behov. Der findes to typer, som er de åndbare eller neopren waders.

Åndbare waders

Fordelen ved de åndbare er, at materialerne som bliver brugt til denne type waders er, at ventilationen øges, så vanddampen cirkulerer, og du undgår, at de bliver fugtige svedige. De åndbare har også den fordel, at de ikke vejer så meget, og er derfor at foretrække, når der skal gås lang til rev og spots. Du undgår også det irriterende moment at tage waders af, der sidder tæt, som det ofte gør ved neopren typen.

Neopren waders

Foretrækker du at fiske, når det er koldt, så er et par neopren waders et ”must”. Denne type er udført i syntetisk gummi, som er fyldt med en masse små bobler, der skaber den gode isolerende evne. Materialet er ikke dyrt, og derfor er et par neopren waders billigere end et par åndbare. Materialet er også slidstærkt, så du får et par, der kan holde til en hel del fisketure.