Er Nail Art kunst?

Du har set dem i musik videoer, photoshoots og efterhånden også på hos de lokale poptøser. Hvad taler jeg om? Lange negle, farvede negle, NailArt!

I sin tid var det bare lange negle og neglelak der matchede pigernes outfit, i dag er det lange farverige negle lavet af akryl eller gele, og alle kan få dem lavet. Der er efterhånden ikke er lille by i Danmark der ikke har en neglesalon. De kalder det NailArt, men er det kunst? Lad os se på det.

Jeg var til fest hos min kusine og hendes datter på 15 havde nogle veninder med, de havde nogle meget kunstfærdige negle. De var farverige havde mønstre og glimmer, det var dog ikke specielt naturligt at se på men absolut iøjefaldende. Som selverklæret kunstner var min interesse naturligvis vakt, hvordan havde de gjort?

De fortalte at de havde nogle neglesæt der kostede ca. 1000 kr. og at de indeholdt rigtigt mange produkter, så de vil kunne lave negle mange år frem. De benyttede noget der hed Gele Negle, først kom de en negletip på som de så lakerede. En pige der hed trine havde syntes jeg de flotteste negle af de tre piger, det var så en stor skuffelse at finde ud af at det blot var nogle stickers der var klistret på og skåret til. Dog fortalte de at der var mange som var rigtigt dygtige og kunne lave den slags mønstre ved at male.

Ser du, de negle som jeg så hos disse piger var ikke kunst, det var lidt som klippe klistre med næsten færdige mønstre og farver, dog kreativt både fra producenterne side, men også  pigernes måde at kombinere elementerne.

I går sad jeg og kedede mig lidt foran computeren, og her fandt jeg så noget interessant, det er kunst på meget små lærreder. Se selv

Kunstneren er Gitte Valsted fra nail4you.dk
Jeg Syntes det er ret flot og ligetil, Ja, kunst kan være mange steder. Herunder vil jeg lige vise et billede jeg også fandt, det er ikke flotte negle, men det er fanden mig flot kunst med fine små detaljer.
flotte negle