Gør cykelstier og fortov mere sikre med en pullert


en pullert

Der er mange måder man kan skabe mere tryghed på, hvis man er en del af et byråd eller lignende. Det er ikke alle fortov og cykelstier, det er lige trygt at bevæge sig på, eftersom at cykler og fortov af og til glider ud i et, så man som fodgænger konstant skal være opmærksom på om der kommer en cykel, så man ikke bliver kørt ned. Nogle gange er det ikke meningen, at cykler skal færdes på sådanne veje, men uden de rette redskaber kan dette ikke forhindres.

Man kan dog forhindre, at uindbudte gæster, som knallerter og cykler kommer ind på veje, hvor de ikke hører hjemme. Der er nemme måder hvorpå man kan give en solid beskyttelse af fodgængere mod trafik, og det kan man blandt andet gøre med en pullert. 

Hvad er en pullert?

Selvom du måske ikke ved det, så ser du ofte pullerter i din dagligdag. En puller er de lave søjler, som står rundt omkring, og forhindre, at biler, cykler og andre ting ikke kommer ind på veje, som primært er tilegnet fodgængere. Med pullerter forhindre man, at biler og knallerter kommer ind på disse veje, så man som fodgænger kan færdes trygt på disse veje, uden at skulle forstyrres af cykler og knallerter, som drøner forbi for at slå genvej gennem byen. 

Der findes mange forskellige slags pullerter i forskellige prisleje. Man kan også få pullerter med lys i langs siterne, hvis der ikke er gadebelysning i forvejen, så man gør stierne i byen mere tryg for fodgængere når de færdes på disse veje om aftenen og om natten. Pullerter tjener altså mange forskellige funktioner, men alle disse funktioner har det tilfælles, at de skal beskytte folk i trafikken, så det bliver mere trygt at færdes som fodgænger.