Mad tv gør glad

Lige siden jeg var helt lille har jeg altid elsket at se madprogrammer. Jeg har altid elsket at se Jamie Oliver trylle med forskellige krydderier, Gordon Ramsey kræve det bedste af det bedste og Thomas Rode lege med nye ingredienser i gamle retter. Alle disse madprogrammer har også inspireret mig til at afprøve nye opskrifter og lege med at udskifte ingredienserne. Jeg har dog en forkærlighed for god, ærlig, dansk mad, så jeg har altid fundet det en smule provokerende, når Rode absolut skulle udskifte alt det gode i fx gryderetter og simreretter.

Genopfunden mørbradgryde

Selvom det ofte har provokeret mig, at alle ingredienserne i en mørbradgryde nærmest skulle udskiftes for at gøre de høje herrer tilfredse, har jeg et eller andet sted også været dybt imponeret. Tænk sig at man kan lave en eksotisk mørbradgryde blot ved at tilføje ananas! Og tænk sig, at man kan gøre en mørbradgryde mere slankekurs-venlig blot ved at lave en LCHF mørbradgryde! Nu da jeg selv er begyndt at skulle lave mad på daglig basis, har jeg gået en ny forståelse for, hvorfor kokke elsker at udbytte ingredienserne i gamle kendinge – ellers bliver det da kedeligt! Så nu har jeg bestemt mig for, at det er slut med at følge de gamle, kendte opskrifter. Mindst én ingrediens i hver ret skal fra nu af byttes ud med noget andet. Jeg har ikke brug for at finde nye opskrifter, jeg kan sagtens beholde den gode klassiske mørbradgryde opskrift, jeg skal bare selv vælge en ting, der skal udskiftes og så inkludere det i opskriften. Nogle gange går det godt, og andre gange går det knap så godt. Man skal selvfølgelig huske, at de ingredienser man bytter rundt med, skal lige de andre i tekstur, så man ikke pludselig bytter vand med mel og får verdens tørreste mørbradgryde.