Når KBH bliver forvandlet til noget anderledes

motoriseret

For 3 dage siden var jeg et smut nede og spise i på en restaurant i Kødbyen sammen med en veninde.


Her blev jeg konstant passeret af folk på elektriske løbehjul til voksne og vejene var fulde af el-cykler.Indledningsvist blev jeg lidt indigneret, der mest af alt havde lyst til at sætte de unge på disse nye motoriserede køretøjer lidt på plads. Det var særligt yngre der kørte rundt på løbehjul, men hvordan kunne de have råd til det. Jeg spurgte en ung mand, og han sagde det bare var noget han havde lejet. Faktisk tilføjede han, at han kørte gratis da han havde fået en rabatkode.


Jeg noterede mig hurtigt at de fleste el-løbehjul hed Lime, Wind, Circ eller Voi. Inspireret af de unge mennesker tænkte jeg, at hvis de kunne så kunne jeg i hvert fald også! Jeg fandt faktisk ret nemt en app dvs et program på min mobil som kunne benyttes til nogle af de her el-løbehjul. Og rigtig nok man kunne benytte en kampagnekode. Online kunne jeg ved at søge finde en rabatkode til Lime, som var den software jeg havde installeret på min mobil.


Kort tid efter kørte jeg rundt i København på et motoriseret løbehjul uden at betale en eneste krone, da rabatkoden virkede fint. Hvis du vil finde den samme kode som mig så kan du se en oversigt over rabatkoder, der var der også en del andre interessante kampagnekoder jeg kunne anvende. Det var faktisk en pænt stor oplevelse!

Når storbyens rum forandrer sig

Men en muse i ryggen så jeg mulighederne for oplevelser i storbyens rum i en radikalt anderledes form. Jeg fandt en parkeringsplads i gåafstand med en ny rabatløsning til ParkMan, – den havede jeg også fundet på nettet. Så var jeg nemlig ude og prøve en af de hersens skatebaner. Her kom der fuld knald på de sanselige oplevelser da jeg blev iført inliners, som er en slags rulleskøjter. Inliners er karakteriseret ved kun at have en række hjul. Det er derfra navnet inliners kommer fra, da hjulene står “in line”. Det er så morsomt, og selvom jeg var pakket ind i knæ-, håndleds- og albuebeskyttere – kombineret med fornem og overraskende smart skaterhjelm, så lykkedes det mig faktisk at få et par skrammer.


En af grundene var, at jeg lige skulle prøve den lille rampe, og da jeg nåede til den,, så panikkede jeg og dette resulterede selvfølgelig i at jeg mistede balancen fuldstændig og endte på en ualmindelig uheldig måde på jorden.


Herefter var der et par unge fyre der lige ville høre mig om jeg ikke kunne tænke mig at spille med i deres kamp da de ikke selv var nok til at starte en kamp. Det var en sportsgren der kaldes floorball. Det er en sjov mellemting mellem fodbold og ishockey, og i hvert fald tror jeg at drengene på det hold, som jeg spillede med på fortrød at jeg spillede med dem. Målene blev i hvert fald ved med at gå i mod os men det var underholdende at prøve sportsgrenen floorball.

Jeg er blevet så inspireret, at jeg nu har sat mig for at prøve følgende: At skyde pile afsted med en af de der professionelle compound buer mod skydeskiver af den ene og anden slags, klatre på vægge i GoMonkey i Gladsaxe, skyde med legetøjs guns udendørs på Skovbanen i Taastrup og sidst men ikke mindst at spille keglefodbold i Dragør.