Start din egen lille vinsamling

alkohol

Mange tænker på det at samle på vin som en hobby reserveret fro de rige. Det kan der da også være en vis sandhed i. Hvis du skal fylde hele kældere med dyre, sjældne vine, bliver du naturligvis også nødt til at have penge på lommen. Det betyder dog ikke, at du som ganske normal dansker ikke kan gå op i vin og lave din egen lille vinsamling. Du bliver bare nødt til at gå lidt mere moderat til værks. Der kan nemlig være masser af nydelse i at have den helt rigtige vin til lejligheden eller have en masse lækre vine i kælderen, men du behøver ingenlunde at starte med mere end 10 flasker.

Sammensæt din vinsamling

Disse flasker kan med fordel være bredt fordelt over forskellige vintyper, hvorefter du langsomt kan begynde at købe mere end du drikker. Disse indkøb bør naturligvis baseres på, hvad du godt kan lide i forvejen. I dag kan du nemlig bare henvende dig til den nærmeste søgemaskine, hvis du gerne vil finde lignende vine, hvad end de skal være tørre, friske eller smage af kirsebær.

Hvad end du er fuldstændig nybegynder eller ved hvad du kan lide, er det naturligvis dig, der bestemmer, hvilke flasker der skal kickstarte din vinsamling. Som nævnt kan det dog være en god ide med et bredt udvalg. De nævnte 10 kan således splittes i 4 rødvine og 4 hvidvine. Resten kan med fordel være boblende vine, såsom Prosecco, til lidt mere særlige lejligheder. Prosecco er et glas italienske bobler, men der findes også mange andre såkaldte mousserende vine, som dog nok er den mindst velkendte vintype i de danske hjem. Prosecco eller en lignende mousserende vin er dog unægtelig en god tilføjelse til din nye vinsamling.