Tips og råd mod ondt i ryggen – Forebyg fremfor behandl

kontorstol baekkenbund

Prøv at forebygge mod smerter i ryggen snarere end at helbrede

Problemer med din ryg – Smerter eller stiv i ryggen! I denne tekst får du råd til hvordan du nogle gange ville kunne omgå rygsmerter. Denne tekst er ikke en læge-videnskabelig artikel, men et udtryk for vores sunde fornuft. Så brug ikke artiklen som en evidens undersøgelse, men som råd du eventuelt kan bruge i dit daglige liv!

Råd mod rygsmerter

De følgende forslag kan være en god ide at gøre ved smerter i ryggen:

  1. Bevæg dig mere aktivt i din fritid
  2. Brug din krop mere fysisk på arbejdet – for personer med stillesiddende jobs på kontor så kan hæve sænkeborde være en utrolig stor hjælp til at bevæge sig mere (se mere om hæve sænkebord her hos haeve-saenkebord.dk)
  3. Styrk dine rygmuskler – læs mere om træning af ryg her hos Gigtforeningen
  4. Træn dine mavemuskler – det kan også forebygge mod hård mave
  5. Styrk din bækkenbund med bækkenbundsøvelser – Det kan du blandt andet gøre med her
  6. Løft ordentlig med din ryg – Det kan du læse meget mere om her hos HK
  7. Lav øvelser der styrker dine muskelpumper – hvilket ikke er helt det samme som venepumpeøvelser (læs mere om venepumpeøvelser her)
  8. Sid ordentligt – Det handler om at bevæge sig mens man sider læs mere her hos DR og ergonomisk kontorstol

En stiv ryg er en advarsel til dig som du skal bruge

En af de første tegn på at du er ved at udvikle rygsmerter er en stiv ryg. Det er et meget kraftigt tegn, hvis du begynder at få stiv ryg. Så er det bare med at komme igang med at bevæge sig, og laver øvelserne her på denne hjemmeside. Så vil du på den måde kunne slippe for at få ondt i ryggen
Er der spørgsmål som du er bekymret for – så kontakt din læge eller fysioterapeut. Det er altid bedst at spørge en gang for meget! De her fagpersoner har en uddannelse i at assistere dig med din ryg og andre smerter i kroppen!

Se eventuelt også de her hjemmesider: